Tarihçe

1993 yılında kurulan Koç Üniversitesi, Tıp Fakültesine ilk öğrencilerini 2010 yılında almıştır. Programın eğitim dili İngilizce olup uluslararası öğrenciler de kabul edilmektedir. Tıp eğitiminin ilk üç yılı Rumelifeneri kampüsünde gerçekleşmektedir. İkinci ve üçüncü yıllardaki eğitim programı tüm öğrencilerin erken dönemde ilgi duydukları bir alanda araştırma tecrübesi edinebilmeleri amacıyla haftanın bir gününü laboratuvar araştırmalarına ayırabilecekleri şekilde düzenlenmiştir. Dördüncü yıldan itibaren başlayan klinik eğitim ise 2014 yılı Eylül ayında hizmete giren Topkapı’daki Koç Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirilmektedir. Nöroloji Anabilim Dalı aynı yıl kurulmuş olup ilk başkanı Prof. Dr. Yasemin Gürsoy-Özdemir’dir. Anabilim Dalımız Yükseköğretim Kurulunun onayı ile 2020 yılından itibaren uzmanlık eğitimi verebilmektedir.

Vizyon ve Misyon

Hastalarımızın ihtiyaçlarına odaklanarak ve kişiye özel tıp bakış açısıyla tanı ve tedavisi zor ve nadir nörolojik hastalıklar dahil olmak üzere en üst standartlarda tanı ve tedavi hizmetleri veren; tıp ve tıpta uzmanlık eğitimi vermiş olduğu mezunları gerek ülke içindeki gerekse yurtdışı kliniklerde örnek gösterilen; en güncel tıbbi yaklaşımları uygulamakla kalmayıp, çaresi olmayan hastalıklarda da yeni tedavi yaklaşımları geliştiren öncü araştırmaları yürüten öncü bir merkez olmaktır.