Anabilim dalımız kadrosu ve fiziki olanakları ile 2020 yılında uzmanlık eğitimine başlamak üzere Yükseköğrenim kurumundan onay almıştır. Nöroloji uzmanlık eğitiminin süresi beş yıldır.

Uzmanlık öğrencisi bu sürenin en az 18 ayını genel Nöroloji yatan hasta kliniği ve polikliniklerinde geçirecektir. Zorunlu iç rotasyonlar 3 ay nörolojik yoğun bakım ve 5 ay klinik elektrofizyolojidir (2 ay EEG, 2 ay EMG, 1 ay video EEG ünitesi).  Ayrıca zorunlu dış rotasyonlar 3 ay psikiyatri, 3 ay çocuk nörolojisi, 1 ay iç hastalıkları, 1 ay kardiyoloji, 1 ay radyoloji ve 1 ay fiziksel tıp ve rehabilitasyondur. Geriye kalan 19 aylık eğitim süresi eğitim programının gereklerini yerine getirecek şekilde program yöneticisi tarafından oluşturulacak ve akademik kurul tarafından onaylanacaktır.

Nöroloji Anabilim Dalı bünyesinde her cuma günü 12:30’da tüm uzman ve öğretim görevlilerinin katıldığı, öğrencilerin veya uzmanların sunum yaptığı nöroloji literatür saati; nöroloji, psikiyatri, nöroşirürji bölümü doktorları ve nörobilim programı doktora öğrencilerinin katıldığı nörobilim makale saati; ayrıca her ay yurt içinden veya dışından konusunda uzman kişilerin katılımıyla gerçekleşen nörobilim seminerleri düzenlenmektedir.

Bu toplantılara haricinde şu disiplinler arası toplantılar da rutin olarak düzenlenmektedir: nöroradyoloji konseyi, epilepsi cerrahisi konseyi, kas hastalıkları konseyi, hareket hastalıkları cerrahisi konseyi, uyku konseyi, mortalite morbidite toplantıları.

Anabilim dalımızda görevli öğretim üyelerimizin çoğu Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Translasyonel Tıp Araştırma Merkezine (KUTTAM) ait laboratuvarlarda da çalışmalarını yürütmekte olup aynı zamanda Sağlık Bilimleri Enstitüsüne bağlı Nörobilim Yüksek Lisans ve Doktora programlarını da yürütmektedir. Nöroloji ve Nörobilim alanlarındaki bu sıkı bağın da avantajı ile klinisyen-araştırmacı olarak kariyerini şekillendirmek isteyen hekimlere bu olanak sağlanabilmektedir.